Seværdigheder

Tambours have

I Tambours Have finder I planter fra hele verden. Skrædderen Tambour havde i 1940erne anlagt denne have, og kommunen har 40 år senere overtaget den. Nyd roen her og find inspiration til jeres egen have. Anlægget er en sammensætning af forskellige havetemaer. Besøg den japanske, lægeurte- og den geografiske have. Hvis I skulle blive trætte, kan I hvile jer på en af de mange indbydende siddemuligheder, nyde jeres medbragte mad og opleve de mange dyr som f.eks. fugle og egern. I haven er der også en café, hvor der bliver tilbudt kaffe og kage samt andre forfriskninger. I haven kan I også købe stueplanter, stauder og sommerblomster.

Varde Miniby

Byen viser, hvordan Varde købstad så ud midt i 1800-tallet. Bygningerne er opført i størrelsesforholdet 1:10. Gadeforløbet, der ikke er væsentligt ændret siden middelalderen, svarer stort set til nutidens, mens en del af de gamle gadenavne forekommer fremmedartede i dag. Idag er der omkring 275 små huse i byen, og hvert år kommer der nye til. I Minibyen er der en kiosk med salg af forfriskninger, is, chokolade og drikkevarer samt souveniers.

Karlsgårdeværket

Karslgårdeværket der er opført i 1921, er Danmarks næststørste vandkraftværk. På værket findes en udstilling om elproduktion og natur.

Kvie Sø

Kvie Sø” er et naturskønt rekreativt søområde, hvor der er en lille campingplads, kiosk, café/pandekagehus, selskabs-mødelokale, badestrand og legeplads.

Legoland

I Billund ligger det internationalt kendte Legoland, der også rummer en række vandaktiviteter.

Blåvands Huk

Danmarks vestligste punkt ligger nordvest for Esbjerg ved feriebyerne Blåvand og Oksby. Besøg det lille museum, kravl op i fyrtårnet – og oplev Vesterhavet både i havblik og ved storm. Under særlige omstændigheder kan du finde rav. De garvede ravfindere giver ikke fidusen videre, men efter en storm og en særlig vinddrejning kan du være heldig.

Varde paintball

Varde paintballs skovbane er 60.000m2 stor hvilket gør den til en af Danmarks største. Banen er beplantet med blandet vegetation og har en tæt underskov, hvilket gør den perfekt til paintball. I hver ende af skoven er der bygget en borg af træ, og der er sat sløringsnet op til at skjule borgen. Rundt på banen er der sat dækningsværn op, der også er sløret med net. Vi har gjort meget ud af at lave en hidsig bane hvor der skal kæmpes hårdt for at erobre modstanderens flag.

Ansager kano udlejning

Lsk kanoudlejning ligger i Ansager som er et dejligt naturskønt område i trekanten mellem Grindsted, Ølgod og Varde. Her er gode muligheder for at vandre, cykle, fiske og ikke mindst sejle kano.
Man kan campere ved Kvie sø, der ligger 4 km herfra.

Fiskeri og Søfarts museum

Nord for Esbjerg ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet med Sælariet, et havvandsakvarium og en tumleplads for sæler. Besøg museet og se sælerne i de store bassiner.

Henne Strand

En af de mange offentlige badestrande ved vestkysten – bred strand, hvide klitter og badevand med store bølger. Gode P-muligheder og mange seværdigheder i området. 25 km fra Varde.

Ribe Vikinge Center

Hvad enten du ved meget eller lidt, kommer som turist eller lokal, lærer eller elev, ung eller gammel – så vil et besøg på Ribe VikingeCenter give dig en unik oplevelse og ny viden om vikingetiden. Du går rundt i rekonstruerede vikingeanlæg i naturlig
størrelse, befolket med vikinger som du kan se arbejde og snakke med. De er klædt i vikingetøj og arbejder med rekonstrueret værktøj og teknikker som kendes fra dengang.

Du kan lugte røgen og duften fra gryderne på bålene, hvor der tilberedes de lækreste måltider, du kan møde dyrene og se dem arbejde. Du kan gå ind i husene og sætte dig, lukke øjnene, lade tankerne flyve og når du åbner dem igen, er du kommet mere end tusind år tilbage i tiden.

Vadehavscentret

I Vadecentret kan man opleve stormflodens kræfter, høre historien om mennesket ved Vadehavet. Tage med på arrangerede ture eller leje en aktivitetsvogn og selv gå på opdagelse.

Givskud Zoo

Med de 5 stjerner blander Givskud Zoo sig helt i toppen af danske attraktioner. Indtil videre er der kun fire attraktioner med fem stjerner, nemlig: Tivoli, Legoland, Den Gamle by og Givskud Zoo.
Omkring 80 danske attraktioner har tilmeldt sig Kvalitetsmærkeordningen, og bliver i disse dage vurderet af Dansk Standard efter en række kriterier, der ligger vægt på attraktionernes kerneprodukt, service og fysiske faciliteter. Kvalitetsmærkeordningen skal være en hjælp til turister og forbrugere, når de vælger næste attraktionsbesøg.